opc_loader

oesterbord - bruin

Artikelnr: HiL00015

Dit bruine oesterbord zal prachtig in je huis staan, maar is ook perfect als cadeau.

25,00
Beschrijving

Onze borden en serviezen zijn oud, vintage of antiek. Dit betekent dat ze 50 tot 100 jaar oud zijn, en veelal handgebakken in mooie oude Franse aardewerkfabrieken.
We hebben veel mooie gave borden, soms kan er een klein bakfoutje, oneffenheidje of craquelé in voorkomen. We proberen de borden zo goed mogelijk te fotograferen.
Houd er rekening mee dat deze borden mooier blijven als je ze met de hand afwast.
Als we van een bord niet genoeg van hetzelfde decor hebben, kan je ze mooi mix & matchen.

Als je advies van ons wil kan dat natuurlijk ook!

Extra informatie

Hoe kan je het beste de oesters maken? Dat vereist wel wat handigheid. Als je dit voor het eerst gaat doen dan hebben we hier wat tips om je te helpen. 

Zo steek je een oester open:

Je kan bij speciaalzaken zoals Duikelman in Amsterdam ook mooie oesterhandschoenen kopen. Dit is het veiligst, maar heb je die niet? Gebruik dan een theedoek of stevig damast servet.

  1. Houd de oester in één hand vast in een theedoek of servet. Dit ter bescherming van je hand. Zorg dat je de platte kant van de oesterschelp boven houdt.
  2. Het fijnst is om een oestermes te gebruiken. Heb je die niet? Gebruik dan een stevig puntmes. Steek het mes tussen de twee schelphelften van de oester in het scharnier. Wrik een beetje met het mes en duw het voorzichtig naar binnen. Nu maak je met een draaibeweging in één keer de schelp open.
  3. Snijd beide schelphelften voorzichtig los. Kijk uit en houd de oester recht zodat niet al het vocht eruit loopt.
  4. Snijd dan de platte schelp helemaal los van de onderste schelp. De oester blijft nu in de bolle schelp liggen. Verwijder een beetje het achtergebleven gruis als dat er in zit en hoppa.... wel of niet een beetje citroen en mjammie 

Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items