champagne & oesters
Oesters met een heerlijk glaasje Champagne blijven toch wel eén van onze favorieten. In Frankrijk is het een klassieke voorgerecht of welkomshapje / drankje. Ook is het met oud & nieuw ook traditie bij veel mensen thuis om dit te serveren. Het liefste natuurlijk in mooie flutes of coupes. Bij ons in de winkel HET IS LIEFDE - BROCANTE vind je veel champagneglazen, champagnekoelers, ijsemmers en oesterborden. We love them.
18 Artikelen
Hoe kan je het beste de oesters maken? Dat vereist wel wat handigheid. Als je dit voor het eerst gaat doen dan hebben we hier wat tips om je te helpen.
Zo steek je een oester open:
Je kan bij speciaalzaken zoals Duikelman in Amsterdam ook mooie oesterhandschoenen kopen. Dit is het veiligst, maar heb je die niet? Gebruik dan een theedoek of stevig damast servet.
- Houd de oester in één hand vast in een theedoek of servet. Dit ter bescherming van je hand. Zorg dat je de platte kant van de oesterschelp boven houdt.
- Het fijnst is om een oestermes te gebruiken. Heb je die niet? Gebruik dan een stevig puntmes. Steek het mes tussen de twee schelphelften van de oester in het scharnier. Wrik een beetje met het mes en duw het voorzichtig naar binnen. Nu maak je met een draaibeweging in één keer de schelp open.
- Snijd beide schelphelften voorzichtig los. Kijk uit en houd de oester recht zodat niet al het vocht eruit loopt.
- Snijd dan de platte schelp helemaal los van de onderste schelp. De oester blijft nu in de bolle schelp liggen. Verwijder een beetje het achtergebleven gruis als dat er in zit en hoppa.... wel of niet een beetje citroen en mjammie