#de pannenman
Hier vind je de mooiste pannen van #depannenman, hij verzameld met liefde de pannen, maakt ze schoon, brand ze in ….. en weet er alles van. Je kan hem op de leukste vintage bracante markten vinden, maar ook dus hier kan je de pannen bekijken.
Gietijzeren pan? JA natuurlijk !
Een gietijzeren pan is een topstuk in je keuken – maar ja, je moet 'm wel even inbranden. Geen stress, dat valt echt mee! Als je wil doet de pannenman het zelfs voor je. Check wel even of je pan geen emaillelaag heeft, want dan hoeft het niet. Emaille is net iets makkelijker in gebruik (mag gewoon in de afwas), maar slijt op den duur. Gietijzer zonder emaille gaat een leven lang mee.
Verwarm je pan rustig op, geef 'm de tijd, en dan blijft hij heerlijk lang warm. Perfect voor een mooie korst op je eten! En wist je dat je ‘m ook in de oven of boven een kampvuur kunt gebruiken? Bak er gerust een brownie of pizza in en zuurdesembrood!
Let wel op: de handvatten worden gloeiend heet! Dus goede ovenwanten zijn geen overbodige luxe. En schoonmaken? Gewoon even met een doekje als hij nog warm is. Niet met koud water schrikken – laat ‘m even afkoelen.
1 Artikelen